Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 11. dubna 2016

Motáme se v kuchyni - štramberské uši

Suroviny:

  • 500g hladké mouky
  • 250g krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 15g mleté skořice
  • špetka nového koření
  • špetka mletého pepře
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky hřebíčku
  • 1/2 čajové lžičky badyánu
  • 1/2 čajové lžičky anýzu

Postup:

  • příprava těsta
    • v míse promícháme metličkou všechny sypké složky
    • do mísy přidáme vejce a med
    • v míse vše důkladně promícháme (rukama)
    • těsto necháme 1 den odležet v lednici
  • příprava uší
    • těsto na válu vyválíme na placku tlustou 3mm
    • z těsta vyřežeme kruhy, které rozčtvrtíme
    • vyřezané kruhové výseče vkládáme na pečící papír na pečícím plechu
  • pečení
    • předehřejte pečící troubu na 200°C
    • vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme 15min při teplotě 175°C (dozlatova)
    • ještě teplé perníky (kruhové výseče) stáčíme do kornoutu (ucha)

Žádné komentáře:

Okomentovat