- 500g hladké mouky
- 250g krystalového cukru
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce medu
- 15g mleté skořice
- špetka nového koření
- špetka mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky badyánu
- 1/2 čajové lžičky anýzu
Postup:
- příprava těsta
- v míse promícháme metličkou všechny sypké složky
- do mísy přidáme vejce a med
- v míse vše důkladně promícháme (rukama)
- těsto necháme 1 den odležet v lednici
- příprava uší
- těsto na válu vyválíme na placku tlustou 3mm
- z těsta vyřežeme kruhy, které rozčtvrtíme
- vyřezané kruhové výseče vkládáme na pečící papír na pečícím plechu
- pečení
- předehřejte pečící troubu na 200°C
- vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme 15min při teplotě 175°C (dozlatova)
- ještě teplé perníky (kruhové výseče) stáčíme do kornoutu (ucha)
Žádné komentáře:
Okomentovat