Drobná úprava předchozího receptu spočívá v malé změně poměru mouky a krupice a především v odstranění prerekvizity v podobně nutnosti nechat dokonale vychladit uvařené brambory.
Suroviny:
- 800g brambor (syrových)
- 150g hrubé mouky
- 150g krupice
- 2 vejce
- 4g soli
Postup výroby:
- brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě
- brambory, klidně ještě teplé, přes jemné struhadlo nastrouháme do misky
- v misce smícháme nastrouhané brambory s moukou, krupicí, vejci a solí
- vše důkladně promícháme
- na namoučeném vále rozválíme vždy kousek těsta na válec o přibližném průměru malíčku a nařežeme na požadovanou délku
- po připravení dostatečného množství šišek je vložíme do vroucí osolené vody
- čekáme dokud se od dna nevyplaví na povrch (řádově několik málo minut)
- poté uvařené šišky vytáhneme z hrnce (např. cedíkem) a vkládáme další dávku
Žádné komentáře:
Okomentovat