Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

čtvrtek 19. dubna 2012

Motáme se v kuchyni - bramborové šišky 2


Drobná úprava předchozího receptu spočívá v malé změně poměru mouky a krupice a především v odstranění prerekvizity v podobně nutnosti nechat dokonale vychladit uvařené brambory.

Suroviny:
  • 800g brambor (syrových)
  • 150g hrubé mouky
  • 150g krupice
  • 2 vejce
  • 4g soli
Postup výroby:
  • brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě
  • brambory, klidně ještě teplé, přes jemné struhadlo nastrouháme do misky
  • v misce smícháme nastrouhané brambory s moukou, krupicí, vejci a solí
  • vše důkladně promícháme
  • na namoučeném vále rozválíme vždy kousek těsta na válec o přibližném průměru malíčku a nařežeme na požadovanou délku
  • po připravení dostatečného množství šišek je vložíme do vroucí osolené vody
  • čekáme dokud se od dna nevyplaví na povrch (řádově několik málo minut)
  • poté uvařené šišky vytáhneme z hrnce (např. cedíkem) a vkládáme další dávku





Žádné komentáře:

Okomentovat