Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 18. ledna 2012

Motáme se v kuchyni - bramborové šišky

Suroviny:
  • 800g brambor (syrových)
  • 200g hrubé mouky
  • 100g krupice
  • 2 vejce
  • 4g soli
Postup výroby:
  • brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě
  • brambory necháme dokonale vychladnout
  • brambory přes jemné struhadlo nastrouháme do misky
  • v misce smícháme nastrouhané brambory s moukou, krupicí, vejci a solí
  • vše důkladně promícháme
  • na namoučeném vále rozválíme vždy kousek těsta na válec o přibližném průměru malíčku a nařežeme na požadovanou délku
  • po připravení dostatečného množství šišek je vložíme do vroucí osolené vody
  • čekáme dokud se od dna nevyplaví na povrch (řádově několik málo minut)
  • poté uvařené šišky vytáhneme z hrnce (např. cedíkem) a vkládáme další dávku
Co rozhodně nedělat (vše experimentálně ověřeno):
  • nenahrazujte hrubou mouku polohrubou
  • nechte pořádně zchladnout brambory
  • pokud připravujete bramborové šišky s mákem, tak si kupte mák, pokud máte mák, tak je dobré si pořídit i něco na mletí máku
  • raději dříve vytáhněte uvařené šišky, než že je nechat rozvařit jen kvůli tomu, abyste stihli nachystat další dávku, ta voda může vřít i "naprázdno"

Žádné komentáře:

Okomentovat