Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 25. ledna 2012

Biatlonová trať v Nové Městě na Moravě na vlastní kůži

Večer 20.1.2012 jsem si konečně vyzkoušel novou biatlonovou trať v Novém Městě na MoravěV prvním příspěvku o úpravách biatlonového areálu jsem se trochu mýlil. V platnosti zůstávají slova o náročné trati plné obtížných stoupání, jen ty sjezdy jsou mnohem mírnější a zatáčky nejsou zdaleka tak ostré jak se zdálo. Nakonec tedy nejde o likvidační trať, na které by umírali závodníci, dokonce ani turisté by s ní nemuseli mít větší problém - kopce zdolají stromečkem a sjezdy jsou opravdu mírné, snad i nudné. Dokonce se mi možná nebude stýskat po staré pětce, protože na nové trati lze identifikovat pasáže podobné Velkým a Malým Tatrám, Esíčkám a Velkým houpačkám.

Páteční lyžovačka na těchto tratích byla luxusní, na zmrzlém podkladu leželo 5cm prašanu a další sníh se snášel z nebes. Po nějaké době jsem se rozhodl vypnout čelovku, která mě díky sněžení akorát tak oslňovala a jel jsem asi 10km po tmě. Po nějaké době zmizeli ostatní běžkaři s čelovkami a zbyl jsem na tratích sám. Slušný skluz běžek ve spojení s tmou a tichem se stal příjemnou kulisou pátečního relaxu, který jsem zakončil na 100m vzdálené sjezdovce Harusův Kopec. Tu jsem si nejprve vybruslil proplétaje se mezi zbylými sjezdaři a snowboardisty a následně i sjel dolů. Nevím které cesta byla obtížnější, nicméně musím přiznat, že na rozježděné sjezdovce se mi v první čtvrtině sjezdu začaly všemožně křížit běžky, a tak jsem zbylé 3/4 sjezdovky vzal šusem. Ze snowboardistů se rázem stali statisté a já jen litovat nefunkční GPSky, která by mi jistě naměřila slušnou rychlost.

V sobotu následovala další báječná lyžovačka, tentokráte šlo o klasiku v čerstvě najetých stopách. Sněhové podmínky umožnily najet rolbou slušnou trať- NMNM - Vlachovice - Sklené - Tři Studně - Fryšava - Fryšavská hájenka - Blatky - Samotín - Blatiny - Krátká - Kadov - Kadůvek - Medlov - Tři Studně - Medlovské údolí - NMNM. Celkem asi 34km.

V neděli byla slíbena zkrácená trať, nicméně rolba nakonec projela opět slušný okruh v následující podobě - NMNM - Medlovské údolí - Rokytno - Studnice - Kuklík - Kadov - Kadůvek - Medlov - Tři Studně - Sklené - Vlachovice - NMNM. Celkem asi 32km.

V pondělí ráno lyžovačka dopadla mnohem hůře, neprojeté tratě, na které padal čerstvý mokrý sníh, za teplot okolo 0°C slibovaly pouze náramnou námahu. To se také vyplnilo a tak jsem se projel pouze na závodní trati u Hotelu Ski spolu s běloruskou dorosteneckou reprezentací.

Žádné komentáře:

Okomentovat