- Jak snadno lze jíst jídlo neumytými rukami, aniž bychom snědli ty části, kterých se dotýkáme. Jak všichni víme, tak se v poslední době množí výzkumy ukazující, že klávesnice je neuvěřitelnou zásobárnou bakterií, dokonce větší než toaleta...
- Jak dlouho zabere příprava ovoce, tak aby se dalo jíst jednoruč. Motivace je jasná, neztrácet čas jídlem, když během něj lze pracovat.
- Jak často se musí připravené ovoce sledovat, aby člověk nekousl do něčeho nebo nesnědl něco, co nechce - červa, jadérka, pecka, ...
- Jak moc hrozí, že ovocné šťávy vystříknou na místa, kde mohou napáchat nějakou škodu.
- Průměrná známka.
Ovoce (100g) | Energie [kJ] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | IT 1 | IT 2 | IT 3 | IT 4 | IT 5 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Banán | 384 | 20,4 | 1 | 0,5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Broskev | 179 | 9,9 | 0,7 | 0,1 | 4 | 3 | 3 | 5 | 3,75 |
Citrón | 121 | 8,9 | 1,1 | 0,3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4,75 |
Grapefruit | 133 | 7,5 | 0,6 | 0,1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4,75 |
Hruška | 246 | 12,6 | 0,4 | 0,4 | 3 | 2 | 3 | 5 | 3,25 |
Jablko | 246 | 12,2 | 0,2 | 0,4 | 2 | 2 | 3 | 5 | 3 |
Meloun | 146 | 7,6 | 0,5 | 0,1 | 2 | 3 | 3 | 5 | 3,25 |
Meruňka | 200 | 9 | 1,4 | 0,4 | 3 | 2 | 3 | 5 | 3,25 |
Pomeranč | 196 | 21,8 | 1,2 | 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4,75 |
Jasným vítězem se stal banán. Nicméně je třeba upozornit, že ač obsahuje vetší množství prospěšného draslíku a hořčíku, tak zároveň má nejvyšší obsah sacharidů a největší nutriční hodnotu ze srovnávaného ovoce. Tabulka je převzatá z projektu Ovoce do škol.
Žádné komentáře:
Okomentovat