Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 15. listopadu 2020

Motáme se v kuchyni - hovězí na víně

Suroviny:
  • hovězí maso (hovězí kližka z mladého býčka, 14 dní odleželá)  750g
  • cibule (větší, klidně červená)
  • mrkev
  • petržel
  • česnek
  • celer
  • bobkový list
  • černý pepř (optimálně celý)
  • sůl
  • víno
Postup výroby:
  • hovězí maso umyjeme pod tekoucí vodou, odblaníme
  • nalijeme studenou vodu do 1/4-1/3 tlakového hrnce, osolíme a přivedeme ji k varu
  • do hrnce vložíme maso a všechny ostatní suroviny s výjimkou vína, uzavřeme a přivedeme k varu (ventilem začne unikat pára), pak stáhneme plynový hořák/elektřinu na minimum
  • vaříme 45 minut
  • otevřeme hrnec a postupně přiléváme a redukujeme víno
  • vaříme dalších 45 minut

1 komentář:

  1. Tak to pro nás zas takovéto vaření není až tak atraktivní jako třeba to profi gastro. Jenže teď je to s tím gastrem tak trochu nahnuté a tak se nedá moc chodit nikam, což mne docela upřímně trochu mrzí. Nicméně se stačí trochu zapojit i doma a člověk má gastra doma až po krk!

    OdpovědětVymazat