Suroviny:
- hovězí maso (hovězí kližka z mladého býčka, 14 dní odleželá) 750g
- cibule (větší, klidně červená)
- mrkev
- petržel
- česnek
- celer
- bobkový list
- černý pepř (optimálně celý)
- sůl
- víno
- hovězí maso umyjeme pod tekoucí vodou, odblaníme
- nalijeme studenou vodu do 1/4-1/3 tlakového hrnce, osolíme a přivedeme ji k varu
- do hrnce vložíme maso a všechny ostatní suroviny s výjimkou vína, uzavřeme a přivedeme k varu (ventilem začne unikat pára), pak stáhneme plynový hořák/elektřinu na minimum
- vaříme 45 minut
- otevřeme hrnec a postupně přiléváme a redukujeme víno
- vaříme dalších 45 minut
Tak to pro nás zas takovéto vaření není až tak atraktivní jako třeba to profi gastro. Jenže teď je to s tím gastrem tak trochu nahnuté a tak se nedá moc chodit nikam, což mne docela upřímně trochu mrzí. Nicméně se stačí trochu zapojit i doma a člověk má gastra doma až po krk!
OdpovědětVymazat